De heks van BuytenDelft

Het verhaal van de heks van BuytenDelft

Lang, heel lang geleden woonde er, nét buiten Delft, een heks. Ze woonde met haar dieren, vlak bij het moeras en een kleine plas. De mensen uit Delft liepen er met een grote boog omheen. Het had daar iets onheilspellends. De inwoners uit de stad hadden horen fluisteren dat de heks kon toveren en met haar dieren sprak. Ook dat er soms kinderen verdwenen…. brrr.

Bij volle maan zagen de kinderen weide omtrek haar wel eens vliegen op haar bezemsteel en hoorde ze haar lachen met schrille stem. Dan kropen dan verschrikt extra diep onder hun dekens en waren bang….

De heks van BuytenDelft was een kundig kruidenvrouwtje en haar dieren waren dól op haar. Ze had wat schapen, geiten, varkens, pony’s, ezels en konijnen en kippen. Ze sprak wel tegen ze en geloofde dat ze haar konden verstaan. Alleen zeiden niets terug. Zo voelde de heks zich dikwijls eenzaam. Er kwam nooit iemand bij haar langs.

Elk jaar vloog ze op haar bezemsteel, diep in de nacht de stad en de omliggende dorpen rond.  Ze plakte dan overal pamfletten aan de deuren om de mensen uit te nodigen voor een klein feestje. Ze kookte dan een romige spinnensoep, bakte spookpannenkoeken, brouwde toverdrankjes en maakte bloederige broodjes klaar.

Maar er kwam nooit iemand….Het schijnt dat de heks van BuytenDelft nog steeds eens per jaar bij haar kampvuur zit… durf jij dit jaar langs te komen????