Hertenweide

 

In oktober kregen we berichtjes via verschillende kanalen dat de bok op hertenweide prikkeldraad in zijn gewei had. We hebben hem laten verdoven en er van bevrijd. Hoe zo iets kan gebeuren is ons niet duidelijk maar gelukkig loopt de bok weer vrolijk rond!
De kippen en hanen zijn allemaal gevangen ivm de ophokplicht. Mochten er toch kippen of hanen lopen dan zijn deze er onlangs over het hek gezet.

Wat in de volksmond het Hertenkamp wordt genoemd heet eigenlijk de Hertenweide. Het Hertenkamp is het hele gebied. Sinds 1 juni 2014 zorgen wij voor de damherten (15 in totaal), hun jongen (komen er weer aan!) én het onderhoud van de Hertenweide. Jouw steun is van harte welkom!

Wij doen dit niet alleen:
Sinds 11 mei 2015 werken wij samen schaapsherder Peter Lankhuijzen van Sheep@work laat zijn schapen in de buurt grazen en zorgt gelijk voor onze herten in het weekend.
Ook krijgen wij hulp van de hulpboeren op Hoeve Biesland. Zij helpen verzorgen door de weeks de herten.

 

3 reacties

  1. Een prima initiatief, heel goed dat dit blijft bestaan voor komende generaties. Wij hebben vele jaren met veel plezier in het Hertenkamp “gewoond”, mijn man als beheerder van de gemeentelijke camping.
    Veel success!

  2. Wij zijn zo blij met de hertenkamp! Dit is ons standaard wandelrondje vanuit thuis. Blij dat het mag voortbestaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.