Stadsboerderij

Stadsboerderij BuytenDelft was voorheen Kinderboerderij Delftse Hout. We hebben de naam veranderd, omdat we met de nieuwe ontwikkelingen ons willen richten op een bredere doelgroep. Onze stichting wil deze mooie boerderij graag voor iedereen toegankelijk houden en daar werken we hard voor. Ook zorgen we vaak voor jong grut. Dat heeft de grootste aantrekkingskracht voor kinderen! Als de dieren bij ons weggaan proberen we altijd een diervriendelijke bestemming te zoeken. Door de vele contacten lukt dat meestal ook.

Momenteel (juni) hebben we schattige kleine biggetjes en een jong veulentje. Het wachten is op het veulen van de ezels. Regelmatig hebben we ook jonge konijnen of cavia’s. Die zijn ook te koop. Vraag naar de beheerder Peet of Dionne.

Je kunt bij ons kijken naar de dieren en ze knuffelen in de wei. Je kunt ook een ponyritje maken en we halen vaak konijnen of cavia’s uit de kooi zodat je die ook kunt aaien. Soms doen we de vuurplaats aan en kun je broodjes of popcornbakken. Heb je een kinderfeestje? Vier het gezellig bij ons!

We hebben, naast alle schapen, geiten, kippen, vogels, konijnen, pauwen, pony’s,  cavia’s en ezels ook een varken. Het is een Bonte Bentheimer.

IMG_7890

Onze boer is Peter Snijders (boer Peet). Hij zorgt samen met weekendkracht Dionne en de Buytenboeren van PerspeKtief op professionele wijze voor de dieren en het terrein. Mieke begeleidt vanuit PerspeKtief onze Buytenboeren.

Dionne zorgt ook voor onze activiteiten en kinderfeestjes.
IMG_7306
In ons bezoekerscentrum tref je Mandy en Jacqueline als vaste krachten. Zij staan voor u klaar, samen met een afwisselende groep hulptroepen.