Stadsboerderij

Stadsboerderij BuytenDelft was voorheen Kinderboerderij Delftse Hout. We hebben de naam veranderd omdat we met de nieuwe ontwikkelingen ons willen richten op een bredere doelgroep. Onze stichting wil deze mooie boerderij graag voor iedereen toegankelijk houden!

Momenteel (januari) hebben we schattige kleine geitjes, deze kun je bewonderen in de geitenstal.

We hebben er nieuwe kippen bij. Een grote groep die overdag los scharrelt achter het hok in de slootkant. Hun eieren verkopen we of gebruiken we als uitsmijter in ons bezoekerscentrum. Er is ook een hok met kuifkrielkippen. Wij noemen ze ook wel de ‘maffe’ kippen. Waarom? Kom dát zelf maar eens bekijken!

Een paar geiten, de pony’s en de ezels zijn ook gedekt. We zien er naar uit. Regelmatig hebben we ook jonge konijnen of cavia’s.

Je kunt bij ons kijken naar de dieren en ze knuffelen in de wei. Je kunt ook een ponyritje en we halen vaak konijnen of cavia’s uit de kooi zodat je die ook kunt aaien. Soms doen we de vuurplaats aan en kun je broodjes of popcornbakken. Heb je een kinderfeestje? Vier het gezellig bij ons!

We hebben, naast alle schapen, geiten, kippen, vogels, konijnen, pauwen, pony’s,  cavia’s en ezels ook twee varkens. Het zijn Bonte Bentheimers.

IMG_7890

Onze boer is Peter Snijders (boer Peet), hij komt van de kinderboerderij Tanthof en is per 1 juli 2015 bij Stichting BuytenDelft in dienst. Samen met weekendkracht Dionne en begeleidster van de Buytenboeren van PerspeKtief worden de dieren op professionele wijze verzorgd en het terrein beheerd.
IMG_7306
In ons bezoekerscentrum tref je Mandy als vaste kracht. Ook Dionne is er regelmatig te vinden en een afwisselende groep hulptroepen.