Waterkwaliteit

20170402_114856

31-7: de waterkwaliteit is prima volgens de laatste metingen van vandaag.

We hebben sinds 1 mei 2017 een permanent negatief zwemadvies. Maar de kwaliteit is momenteel in orde en we zijn dus gewoon open! Hoe zit dat dan?

Waarom? We hebben vorig seizoen een paar overschrijdingen gehad van bacteriƫn. De regels vanuit de Provincie zijn vorig jaar strenger geworden. Als je 4 jaar op rij een bepaalde overschrijding hebt gehad (te veel pieken van bacteriƫn) dan krijg je dit jaar automatisch een negatief zwemadvies.

Dat zegt dus niets over de huidige kwaliteit van het water. Die wordt regelmatig gemeten en is prima in orde. Bij onze balie kunnen de laatste update geven.

Vorig jaar hebben wij al een groot aantal maatregelen genomen om de waterkwaliteit goed te laten zijn; betere doorstroming en gevraagd aan mensen om geen kinderen met vieze luiers in het water te laten spelen. Dit heeft gezorgd voor minder overschrijdingen.

Dit jaar hebben we een team samengesteld i.s.m. Dotpower en het Hoogheemraadschap Delftland en een student van de TU Delft, om alle metingen en gegevens nog een keer goed onder de loep te nemen. Daarnaast gaat het Hoogheemraadschap Delftland een proef doen met mobiele metingen zodat we veel eerder (dan 2 dagen later) weten als de kwaliteit niet in orde is. We hopen dat deze onderzoeken wat opleveren.

Vaak vragen mensen of wij ook last hebben van blauw alg, net als in de Delftse Hout. Dat is niet het geval.

Wij nemen als BuytenDelft onze verantwoordelijkheid en doen er echt alles aan om een veilige en vooral superleuke spetterplek in de lucht te houden. Mocht je na deze uitleg toch nog vragen hebben, loop dan even langs bij onze beheerder. Die weet er alles van.