Bootjesrace bij ons en Lentefair Papaver 7 april

Bootjesrace

Op zondag 7 april is het feest aan de Korftlaan! Dan vieren we samen met onze buren duurzaamheidscentrum De Papaver en Restaurant de Schaapskooi de start van de lente én van de seizoenopening van de waterspeeltuin. In de Waterspeeltuin van BuytenDelft kun je tussen 11.00 en 16.00 uur deelnemen aan een spannende race met je eigen gemaakte bootje  en kun je kijken bij een échte valkenier!

Bootjes maken voor de race

Voorafgaand aan de bootjesrace gaan kinderen eerst hun eigen boot bouwen. Hiervoor kunnen ze aan de slag met zelf verzamelde taken en mogen ze gebruik maken van touw en papier dat beschikbaar wordt gesteld door BuytenDelft.

Maak je een zeil of juist niet? Gebruik je dikke takken of juist dunne? Wat voor knopen gebruik je om alles aan elkaar te maken? Wat zou het beste werken om jouw bootje de snelste te laten zijn in de race?

Klaar voor de start? Af!

Na het bouwen gaan we een wedstrijd varen in de stroomversnelling! Alle kinderen laten tegelijkertijd hun bootje los in de stroom. De eerste bij de finish wint een prijs! Dit is een heerlijk ijsje naar keuze in het bezoekerscentrum. Behouden vaart allemaal!

Meer informatie

Kosten: Deelname aan de race is gratis. Entree tot de waterspeeltuin kost €2,50 p.p. Heb je een seizoenskaart? Dan is de entree gratis.

Tijden: Er zijn door de dag heen drie tijdstippen om aan te schuiven bij de bootjesrace. Bij elk tijdstip is er 1 winnaar.

  1. 11.00 – 12.00 bootjes bouwen / 12.00 race
  2. 13.00 – 14.00 bootjes bouwen / 14.00 race
  3. 15.00 – 16.00 bootjes bouwen / 16.00 race

Ook bij slecht weer gaat de bootjesrace door. We bouwen dan de bootjes dan onder de luifel van het bezoekerscentrum. Daar staan we lekker droog.

Valkenier

Ben je klaar bij de botenrace? Kom dan kijken bij valkenier Alex Wedam! Hij komt met verschillende soorten uilen die de kinderen kunnen bewonderen bij de tipi tent. Hij is er van 13.00 tot 15.00 uur.

Duurzame LenteFair & Oud Hollandse ambachten

Bij De Papaver kun je van 11.00 tot 16.30 uur de duurzame Lentefair bezoeken. Er zijn stands van duurzame en groene initiatieven, bedrijven en producten. Ook kun je er boom klimmen, spellen doen, zaadbommen maken en kriebelbeestjes onderzoeken.

Bij de Schaapskooi vinden er demonstraties plaats van oud Hollandse ambachten, zoals klompen maken.