Even voorstellen: Eva-Marije Eikelhof

Sinds een jaar is Eva-Marije Eikelhof, roepnaam Eva, als partimer bij ons aan de slag in het onderhoud en beheer van de dieren. Op haar eerste dag op de boerderij viel ze meteen met haar neus in de boter, of liever gezegd modder; het was Modderdag! Een dag waarop kinderen heerlijk kunnen spelen in een modderkeuken en glibberen op de modderbaan. Nu, een jaar later, heeft ze het nog steeds “écht naar haar zin bij BuytenDelft!”

Eva is twee dagen in de week werkzaam op de boerderij en werkt samen met beheerder Wouter. Grote kans dat je haar al eens hebt gezien of gesproken, want ze werkt naast de maandag ook in het weekend.

Ze is mede-verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren, het reilen en zeilen in de Waterspeeltuin en begeleidt ze kinderfeestjes. Dit laatste bevalt haar erg goed: “Ik heb dat niet eerder gedaan. Maar ik vind het echt heel leuk met de kinderen. Zeker als ze al iets ouder zijn, dan kun je ze heel veel uitleggen en meegeven rondom de dieren, natuur en boerderij”.

Na de zomervakantie start Eva met haar laatste studiejaar ‘Dier en Veehouderij’. Daarna wil ze heel graag bij BuytenDelft aan de slag blijven. “Ik vind dit echt de perfecte plek om te werken. En daarnaast hebben we ook een heel leuk team. Ik werk goed samen met Wouter, maar het klikt ook goed met de meiden van de horeca en het bestuur”. Dat ze hier helemaal op haar plek zit blijkt wel uit het feit dat als ze een week vrij is ze de boerderij gaat missen. “Dan ga ik toch even stiekem langs”, vertelt Eva.

Haar favoriete dieren zijn de geiten: “Ze zijn gewoon echt heel grappig!”. Maar wat ze niet had verwacht, is dat ze ook de Kaapse eenden zo leuk vindt! “Wouter bracht ze mee naar de boerderij als kuikentjes in een doos. Ik heb ze zien opgroeien tot grote volwassen eenden. Ze hebben een eigen persoonlijkheid en uiterlijk waardoor je de eenden individueel gaat herkennen!”

Ook ziet Eva in het jaar dat ze hier nu is de enorme vooruitgang op de boerderij, zoals de bouw van het nieuwe konijnenhok en het hekwerk om de hooiberg heen. Het is bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. “BuytenDelft is een plek met veel vrijheid. Zowel voor kinderen om de beesten te zien en van alles te ontdekken. Maar ook voor de dieren. De dieren hebben altijd een mogelijkheid om een rustig plekje op te zoeken. Dit maakt het een plek die vriendelijk is voor zowel de kinderen als de dieren.”

Maar ook de leerlingen van de Herman Broerenschool gaan Eva aan het hart. “Toen ze hier net startten op de boerderij moest ik ze van alles uitleggen. Zelfs hoe je het schuifje van een konijnenhok opent.  Nu, nog geen jaar later, weten ze precies waar de sleutel hangt en kunnen ze de konijnen en cavia’s bijna zelfstandig verzorgen. Het is mooi om te zien dat ook zij op de boerderij een fijne plek hebben gevonden waar ze 100% geaccepteerd worden en volop deel uit kunnen maken van de maatschappij. Het is heerlijk dat  ze elke keer als ze er zijn, iedereen begroeten met een vrolijk ‘goedemorgen’ en bezoekers en kinderen hier altijd positief op reageren.”

Zie je Eva rondlopen op de boerderij? Schiet haar gerust aan met je vragen, opmerkingen of voor een praatje. “Ik hou ervan als mensen me aanspreken!”