Even voorstellen: Wouter van Mierlo

Wouter van Mierlo

De Stadsboerderij en Waterspeeltuin  BuytenDelft zijn inmiddels als een tweede thuis voor Wouter van Mierlo. Als beheerder is hij hier namelijk bijna elke dag van de week te vinden! Hij heeft het ontzettend naar zijn zin en zit echt op zijn plek.

Voordat hij anderhalf jaar geleden startte als beheerder bij BuytenDelft, werkte hij bij Hoeve Biesland en als bedrijfsverzorger. “Als een boer ziek is, op vakantie, of als er een extra drukke periode aankomt dan spring je als bedrijfsverzorger tijdelijk in op de boerderij”, vertelt Wouter om uit te leggen wat zijn vorige functie inhield. Dit houdt ook in dat je steeds een andere werklocatie en werkzaamheden hebt. Deze afwisseling is precies wat Wouter zo leuk vindt bij BuytenDelft. “Er is elke dag wel wat anders te doen en geen enkele werkdag is hetzelfde”, aldus Wouter.

“Mijn belangrijkste taken zijn het zorgen voor de beesten, het onderhoud van het terrein, het begeleiden van activiteiten, kinderfeestjes en evenementen. Het leukste vind ik de afwisseling. Kijk, het uitmesten van de stallen is leuk, maar niet als dat het enige is wat je moet doen. Ik heb het hier juist zo naar mijn zin omdat de werkzaamheden elke dag anders zijn.” Niet alleen is het per dag verschillend, ook per seizoen veranderd de functie van Wouter: “In de winter zijn we vooral bezig met onderhoud en reparaties, in de lente met snoeien en grasmaaien, en in de zomer is het topdrukte in de waterspeeltuin.” De geboortetijd van de lammetjes is echter wel een favoriet moment van Wouter. “Ik ben vooral gek op de Nubische geitjes, die springen zo vrolijk in het rond met hun lange oortjes”.

Bij het uitvoeren van zijn werkzaamheden krijgt Wouter ook veel hulp. Van zowel stagairs dierverzorging en hospitality, als vrijwilligers die komen helpen met klussen. Maar daarnaast lopen er ook drie ochtenden in de week leerlingen van de Herman Broereschool op het terrein rond om hem te helpen. “Je moet als beheerder dus wel goed kunnen multitasken”, vertelt Wouter. Ondanks dat dit aan het einde van de dag soms een vol hoofd oplevert geniet Wouter hier enorm van. “Ik vind het leuk om anderen iets te leren en mijn kennis over te brengen. Daarnaast beantwoord ik ook graag vragen van bezoekers op de boerderij, ik vertel graag over de beesten.”

De stadsboerderij en de waterspeeltuin zijn sinds de overname in 2015 natuurlijk constant in ontwikkeling. Dit betekent dat Wouter ook kan meedenken in alle plannen en innovaties. Hij mag zijn ideeën voor verbeteringen aandragen bij het bestuur van BuytenDelft. Hierbij probeert hij vooral in te zetten op het zo efficiënt mogelijk maken van zijn werk, zodat dit vooral ook ten goede komt voor de beesten en bezoekers. Gedurende het afgelopen anderhalf jaar heeft hij bijvoorbeeld nieuwe geautomatiseerde drinkbakken geïnitieerd bij de kippen en paarden. Maar ook nieuwe prullenbakken in de waterspeeltuin geplaatst, zodat die minder snel vol zitten in drukke perioden. Zijn meest recente project is de konijnenweide. Dit wordt een geweldig buitenverblijf voor de konijnen. Kom je snel kijken?

Foto door: Annemarie Oorthuizen van AnneSuus.