Gelieve de dieren niet te voeren!

Dieren niet voeren

Bij Stadsboerderij BuytenDelft staat het belang van de dieren altijd voorop. Beheerder Wouter en Eva zorgen ervoor dat ze het goed hebben. Dit betekent goede voeding, toegang tot water, zo min mogelijk stress, fijne buiten- en binnenverblijven en medische zorg wanneer nodig. Hoe kan jij ons hierbij helpen door de dieren niet te voeren? We geven je graag uitleg!

Waarom niet voeren?
Net als jullie vinden we het welzijn van de dieren ontzettend belangrijk. Daarom snappen we ook zo goed dat je de dieren af en toe iets toe zou willen stoppen. Een korstje brood van je broodje of aardappelschillen die je van thuis hebt meegenomen. Echter, de bordjes ‘Niet voeren’ staan niet voor niks op ons terrein.

Dieren worden er ziek van
Zoals al aangegeven krijgen de dieren voer dat wij voor ze kopen. Dit is een met zorg uitgekozen dieet dat pas bij het dier. Dat betekent dat ze genoeg krijgen. Als bezoekers bij gaan voeden weten wij  niet meer wat een dier binnen krijgt en al heeft binnen gekregen. Daarnaast is het meegebrachte eten soms helemaal niet geschikt voor het dier. Soms zien we kinderen ze zelfs chips of gummybeertjes voeren. Dieren worden ziek, verslikken zich of worden te dik. Dat heeft soms nare gevolgen; laatst hebben we al een stikkende geit moeten redden.

Dieren worden opdringerig & agressief 
Een andere reden waarom we voeding graag in eigen beheer houden is het gedrag van de dieren. Zodra ze eenmaal doorhebben dat niet alleen de medewerkers maar ook de bezoekers een ‘bron van eten’ zijn zullen ze opdringerig worden. Zowel op het erf maar ook op het terras. De dieren komen bedelen naast je stoel of komen op tafel. Sommige dieren worden niet alleen opdringerig maar ook agressief. Ze gaan dan pikken of soms bijten. Dan is het opeens veel minder leuk en zien wij ons genoodzaakt maatregelen te nemen door ze te moeten vangen en niet meer los te laten lopen.  Dit is zonde, want dit kan voorkomen worden!

We willen een beleving aanbieden
Bij BuytenDelft hebben we er bewust voor gekozen om meerdere beesten natuurlijk te laten rondlopen op het erf en de weide. Zoals de pauwen, Indische loopeenden, Kaapse eenden, geiten en schapen. Zo kunnen kinderen de dieren van dichtbij mee maken en wordt een bezoek aan de boerderij echt een beleving.

Wat kan er dan wel? Dank voor je bijdrage!
Je mag knuffelen met de konijnen en cavia’s in het open hok. Loop tussen de pauwen en eenden door op het erf. Aai de geiten en schapen in de weide. Uiteraard mag je iets mee nemen voor de dieren als je ze wilt trakteren. We zijn erg blij met je bijdragen in de vorm van onbewerkte rauwe groente, fruit en schillen. Deze kan je in  een tasje afgeven bij één van onze medewerkers van het beheer. Zo kunnen zij beslissen wat en hoeveel geschikt is voor welk beest en wanneer dat gevoerd wordt. Op deze manier kunnen we gezamenlijk zorgen voor het welzijn van al onze dieren! Bedankt!