Modderdag 30 juni

Van vrijdag 29 juni t/m 1 juli kunnen scholen en kinderen heerlijk wat aanmodderen op verschillende locaties in Delft. In het ‘Naar Buiten’-programma zijn er dan Modderdagen. Daarmee sluiten wij aan op de jaarlijkse IVN Modderdag. Tijdens Modderdag ontdekken kinderen wat modder is, hoe je er mee kunt spelen en wat de verbinding met de aarde voor hen betekent. Honderdduizenden kinderen in binnen- en buitenland zijn tegelijkertijd actief bezig met natuur. Dus óók in Delft gaan we vies worden!

Het volledige programma:

Datum: vrijdag 29 juni (alleen voor scholen)
Wie: Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft
Waar: Korftlaan 3a, Delft, tijden op afspraak
Aanmelden & info: jack@papaverdelft.nl of 015-3649238
Voor wie: alleen voor scholen
Welke activiteit: ‘Modderdag’
Kom en geniet van een modderbaan of bak je ‘lekkernijen’ in een modderkeuken!

Datum: zaterdag 30 juni – 10.30 en 16.00 uur
Wie: Stadsboerderij en Waterspeeltuin BuytenDelft
Waar: Korftlaan 3a, Delft tussen 10.30 en 16.00 uur
Voor wie: iedereen
Kosten: Modderbaan en modderkeuken zijn gratis. Workshop leemkunst is 2,- of gratis met abonnement Waterspeeltuin.
Welke activiteit: ‘Modderdag’
Kom en geniet van een modderbaan, bak je ‘lekkernijen’ in een modderkeuken of maak iets moois met leemkunst ! Wil je gewoon liever alleen de beestjes knuffelen? Dat kan ook! BuytenDelft is 7 dagen in de week open, óók in de vakantie

Datum: zondag 1 juli – 12.00 – 16.00 uur
Wie: Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof
Waar: Kinderboerderij Tanthof, Abtswoude 5, Delft
Voor wie: iedereen
Welke activiteit: Modderdag
Je kunt een duik nemen in het modderbad, over de sloot zien te komen, klei-knutselen of je van je sportieve kant laten zien in de mini-mud-run!
www.kinderboerderijtanthof.nl

Let op; je zou best wel eens vies kunnen worden dus laat vooral je mooiste kleding in de kast hangen!

De ‘Naar Buiten’-coalitie Delft is een samenwerkingsproject van verschillende groene partijen in de provincie Zuid-Holland. Om de jeugd in en om Delft meer buitenvertier te bieden hebben de Natuurwacht, Duurzaamheidscentrum De Papaver, de Delftse Natuurwacht, de IVN, Stadsboerderij BuytenDelft, Groenkracht, Buitenleeft, Ad Naturam, Kinderboerderij Tanthof, Stichting Kindertuinen, Jeugdcentrum de Notelaer (Pijnacker), en Paardeninzichten de handen ineengeslagen om een groot aantal buitenactiviteiten te ontwikkelen. Zo zijn o.a. de ‘Lentespelen’ en deze ‘Modderdagen’ ontstaan. Met deze laatste activiteit sluiten we het ‘Naar Buiten’ programma af. JOGG-Delft is partner in dit samenwerkingsproject met als doel een gezondere leefstijl voor de Delftse jeugd te stimuleren. Met deze activiteiten wordt het leuker om buiten te zijn én tegelijktijdig meer te bewegen!