Wij zijn Supporter van Schoon

Waarom doen wij dit?
Wij hebben afgesproken met de gemeente Delft dat wij 150m om ons terrein heen schoon houden. Bij onze entree en op de parkeerplaats. Dat vinden wij belangrijk. Voor onze uitstraling én voor het milieu.

De gemeente Delft is deelnemer aan de landelijke proef Schoon Belonen, waarbij verenigingen en organisaties meewerken om het zwerfafval te verminderen. Delft is één van de 83 gemeenten die deelnemen aan deze proef, waarbij sportclubs, stadsboerderijen en andere verenigingen meehelpen. Samen zorgen we dat flesjes en blikjes worden opgeruimd en ingezameld.

Helpen jullie mee?
Als deelnemende organisatie hebben wij twee minicontainers staan. De ene voor petflesjes (met de oranje deksel) en de ander blikjes (met de grijze deksel.

Wat mag in de containers en wat niet?
In de ene container gaan kleine petflesjes (tot 0,5 liter) zonder statiegeld, zoals plastic limonade-, water- en sapflesjes (met of zonder plastic dop). Geen plastic literflessen, geen verpakkingen of andere plastic voorwerpen. Ook geen glas of andere materialen. In de andere container kun je  drankblikjes van limonade, energiedrank, cola, bier en dergelijke doen. Geen conservenblikken, geen andere metalen voorwerpen of andere materialen.

Waarom alleen kleine petflesjes en drankblikjes?
De ingezamelde flesjes en blikjes worden gerecycled. Dit afval is dus een grondstof voor nieuwe producten. Hoe gelijksoortiger de samenstelling van het materiaal, hoe beter de verwerking. Als er ‘andere rommel’ tussen zit, is de aangeleverde partij niet bruikbaar voor het maken van nieuwe producten.

Elke volle zak is € 2,50 waard! En daarvan kunnen wij weer voer voor de dieren kopen!

Wat gebeurt er met de ingezamelde blikjes? De ingezamelde blikjes gaan via een lokale metaalhandelaar naar een metaalverwerker. Het metaal wordt omgesmolten en daarvan produceren metaalbedrijven nieuwe producten.

Op zaterdag 25 maart kun je meehelpen met de landelijke opschoondag. Kijk op de site van de Papaver die bij ons aan de overkant zit hoe jij mee kunt doen.