015-214 02 63

Schoolklassen en educatie

Educatie-programma

Basisscholen kunnen zich inschrijven voor de NME lessen uit de gids van Delft. Daarvan verzorgen en begeleiden wij een viertal leuke en leerzame programma’s:

Overleven in de Natuur
Dit is een nieuwe en waanzinnig leuke activiteit voor de groepen 7 en 8 van de basisschool. Het is ontstaan uit een samenwerking met duurzaamheidscentrum de Papaver binnen het project Groen Doet Goed.
Wat heb je nodig om te overleven in de natuur? Dat leer je tijdens deze activiteit. Niet uit een boek, maar door het zelf te doen!

– Om veilig en warm te blijven moet je een hut bouwen.
– Om te overleven heb je voedsel nodig: welke wilde planten kun je eten?
– En natuurlijk heb je water nodig: kun je slootwater drinken? Misschien met een filter?
– Om warm te blijven en je eten te maken heb je vuur nodig: Kun jij dat maken zonder lucifers of aansteker?

Meneertje Pauw
Met verschillende spelvormen maken de kinderen kennis met de dieren van de stadsboerderij, hun uiterlijk en gedrag. Opdrachtjes gaan over de jas van het dier, het voortbewegen van het dier, voelen met je ogen dicht, welk deel van het dier, luisteren naar: mekkeren, snateren en knorren en keutels bekijken.
Door de spelletjes te doen, verdienen de kinderen ‘ogen’ voor de staart van Meneer de Pauw.

De opdrachtjes zijn gericht op een kennismaken met de dieren op de boerderij waarbij alle zintuigen gebruikt worden. Enkele opdrachten: luistervinkje spelen, rondkeutelen, jas van het dier.

Ontdek de boerderij
Kinderen in de stad hebben maar weinig mogelijkheden om boerderijdieren in het echt te zien. Op de stadsboerderij in de Delftse Hout wonen boerderijdieren in alle soorten en maten, jong en oud. En de medewerkers weten alles van ze: hoe ze heten, wat ze eten en of je ze mag aaien.

*NME staat voor Natuur en Milieu Educatie